pitajte-svestenika

Emisija Pitajte sveštenika sa jeromonahom Makarijem Savinskim

Ime: 31. 05. 2020 Pitajte svestenika Otac Makarije Savinski; Opis: Emisija Pitajte sveštenika sa jeromonahom Makarijem Savinskim Tip: audio/mpeg

Otac Makarije: “Pokajanjem se spasavamo”

Tumačeći Sveto Jevanđelje na nedjelju pred Trojičindan, nedjelju Svetih Otaca Prvog vaseljenskog sabora otac Makarije iguman manastira Savina je naglasio da čovjek, kada se sretne sa Gospodom, u sebe dobije svu istinu Crkve Njegove.

Otac MakarijeOtac Makarije se osvrnuo i na pandemiju korona virusa, koja je, hvala Bogu, iza nas makar ovdje ne teritoriji Crne Gore.

“Kroz sva ova ispitivanja vidimo koliko mi zaista volimo Hrista i koliko smo istinski Hrišćani a rasuđivanje se dobija kroz susret sa Bogom. “-kaže otac Makarije.

Odgovarajući na pitanje slušalaca da li teško biti ispovjednik i slušati narodne grijehe otac Makarije kaže da Gospod duhovnicima daje posebnu blagodat Božija da bi mogli da usmjeravaju narod u duhovnom smislu, dodajući da misli da je to jedan od najtežih podviga koji sveštenik nosi.

Otac Makarije odgovarao je i na pitanje slušaoca koji želi da krene monaškim putem iznoseći i svoje životno iskustvo i to kako je on odlučio da postane monah.

Emisiju “Pitajte sveštenika“ sa ocem Makarijem Savinskim toplo preporučujemo za slušanje.