pitajte-svestenika

Емисија “Питајте свештеника“ са јеромонахом Рафаилом (Бољевићем)

Име: 12. 01. 2020. PITAJTE SVESTENIKA otac Rafailo Boljevic; Опис: Eмисија „Питајте свештеника“ са јеромонахом Рафаилом (Бољевићем) Тип: audio/mpeg

Отац Рафаило: “У молебанима и литијама за одбрану Светиња у Црног Гори осјећа се Божије присуство“

Отац Рафаило (Бољевић) игуман манастира Подмаине на почетку емисије је тумачио зачало из Светог Јеванђеља на 30. недјељу по Педесетници. Он је подсјетио наше слушаоце и на значај празника Обрезања Господњег, Црквене Нове година и Светог Василија Великог које ћемо прославити у уторак 14. јануара.

Otac Rafailo Boljevic
Јеромонах Рафаило (Бољевић)

У Црној Гори догодило се чудо Божије, како је наш Митрополит назвао овако велики одзив вјерног народа који је стао у одбрану Православља, своје Цркве и светиња. Свједоци смо огромног броја вјерника који молитвено учествују у молебанима и литијама  које су вид молитвеног отпора дискриминаторском закону о слободи вјероисповијести. Отац Рафаило је казао да се у Црној Гори догодило нешто много добро, да је наш народ жив и да се у молебанима и литијама за одбрану Светиња у Црног Гори осјећа Божије присуство.

Радујмо се овим дешавањима која пуне наше богомоље али не заборавимо да кроз покајање учинимо свој живот што приступачнијим самоме Богу“-каже отац Рафаило.

Отац Рафаило је одговарао и на питања наших слушалаца о томе када се  човјеку шаље болест и како да научимо да болест примамо као посјету Божију и многа друга на која ћете чути одгворе ако одлушате ову емисију коју вам топло препоручујемо.