pitajte-svestenika

Emisija “Pitajte sveštenika“ sa jeromonahom Rafailom (Boljevićem)

Ime: 12. 01. 2020. PITAJTE SVESTENIKA otac Rafailo Boljevic; Opis: Emisija „Pitajte sveštenika“ sa jeromonahom Rafailom (Boljevićem) Tip: audio/mpeg

Otac Rafailo: “U molebanima i litijama za odbranu Svetinja u Crnog Gori osjeća se Božije prisustvo“

Otac Rafailo (Boljević) iguman manastira Podmaine na početku emisije je tumačio začalo iz Svetog Jevanđelja na 30. nedjelju po Pedesetnici. On je podsjetio naše slušaoce i na značaj praznika Obrezanja Gospodnjeg, Crkvene Nove godina i Svetog Vasilija Velikog koje ćemo proslaviti u utorak 14. januara.

Otac Rafailo Boljevic
Jeromonah Rafailo (Boljević)

U Crnoj Gori dogodilo se čudo Božije, kako je naš Mitropolit nazvao ovako veliki odziv vjernog naroda koji je stao u odbranu Pravoslavlja, svoje Crkve i svetinja. Svjedoci smo ogromnog broja vjernika koji molitveno učestvuju u molebanima i litijama  koje su vid molitvenog otpora diskriminatorskom zakonu o slobodi vjeroispovijesti. Otac Rafailo je kazao da se u Crnoj Gori dogodilo nešto mnogo dobro, da je naš narod živ i da se u molebanima i litijama za odbranu Svetinja u Crnog Gori osjeća Božije prisustvo.

Radujmo se ovim dešavanjima koja pune naše bogomolje ali ne zaboravimo da kroz pokajanje učinimo svoj život što pristupačnijim samome Bogu“-kaže otac Rafailo.

Otac Rafailo je odgovarao i na pitanja naših slušalaca o tome kada se  čovjeku šalje bolest i kako da naučimo da bolest primamo kao posjetu Božiju i mnoga druga na koja ćete čuti odgvore ako odlušate ovu emisiju koju vam toplo preporučujemo.