Емисија “Питајте свештеника“ са оцем Сергијем (Рекићем)

Емисија “Питајте свештеника“ са оцем Сергијем (Рекићем)

Име: 02. 02. 2020 Pitajte svestenika Otac Sergije Rekic; Опис: Емисија "Питајте свештеника“ са оцем Сергијем (Рекићем) Тип: audio/mpeg

Отац Сергије: “Малој Црној Гори Господ је повјерио таланте великих Светиња које морамо да сачувамо и умножимо“

Otac Sergije RekicСвједоци смо притиска на нашу Цркву у Црној Гори али смо, хвала Богу, и свједоци буђења вјере у нашем народу. Литије у Црној Гори су Божије дјело и изливање Божије благодати на вјерни народ. Малој Црној Гори Господ је повјерио таланте великих Светиња које морамо да умножимо“-каже отац Сергије (Рекић) сабрат манастира Острог говорећи о томе колики је благослов овакво величанствених моливтвених входова за учеснике, за наше градове, нашу Црну Гору и наше потомство.

Отац Сегије је на почетку емисије тумачио Свето Јеванђеље на 33. недјељу по празнику Силаска Светог Духа на апостоле у којој наша Црква доноси причу о Закхеју.

Протосинђел Сергије је, одговарајући на питање наших слушалаца како бити искрени православни хришћанин по духу а не по форми и објашњавајући зашто је потребно долазити у Цркву, казао да смо једино у Цркви на правој адреси за примање благодатних дарова од Господа. Он је тумачио и значење молитве пред Свето причешће и одговарао на бројна питања наших слушалаца.

Емисију са Протосинђелом Сергијем (Рекићем) сабратом манастира Острог топло препоручујемо за слушање.