Emisija “Pitajte sveštenika“ sa ocem Sergijem (Rekićem)

Emisija “Pitajte sveštenika“ sa ocem Sergijem (Rekićem)

Ime: 02. 02. 2020 Pitajte svestenika Otac Sergije Rekic; Opis: Emisija "Pitajte sveštenika“ sa ocem Sergijem (Rekićem) Tip: audio/mpeg

Otac Sergije: “Maloj Crnoj Gori Gospod je povjerio talante velikih Svetinja koje moramo da sačuvamo i umnožimo“

Otac Sergije RekicSvjedoci smo pritiska na našu Crkvu u Crnoj Gori ali smo, hvala Bogu, i svjedoci buđenja vjere u našem narodu. Litije u Crnoj Gori su Božije djelo i izlivanje Božije blagodati na vjerni narod. Maloj Crnoj Gori Gospod je povjerio talante velikih Svetinja koje moramo da umnožimo“-kaže otac Sergije (Rekić) sabrat manastira Ostrog govoreći o tome koliki je blagoslov ovakvo veličanstvenih molivtvenih vhodova za učesnike, za naše gradove, našu Crnu Goru i naše potomstvo.

Otac Segije je na početku emisije tumačio Sveto Jevanđelje na 33. nedjelju po prazniku Silaska Svetog Duha na apostole u kojoj naša Crkva donosi priču o Zakheju.

Protosinđel Sergije je, odgovarajući na pitanje naših slušalaca kako biti iskreni pravoslavni hrišćanin po duhu a ne po formi i objašnjavajući zašto je potrebno dolaziti u Crkvu, kazao da smo jedino u Crkvi na pravoj adresi za primanje blagodatnih darova od Gospoda. On je tumačio i značenje molitve pred Sveto pričešće i odgovarao na brojna pitanja naših slušalaca.

Emisiju sa Protosinđelom Sergijem (Rekićem) sabratom manastira Ostrog toplo preporučujemo za slušanje.