Emisija “Pitajte sveštenika“ sa Pivskim igumanom jeromonahom Jeftimijem (Škuletićem)

Emisija “Pitajte sveštenika“ sa Pivskim igumanom jeromonahom Jeftimijem (Škuletićem)

Ime: 16. 06. 2019 PITAJTE SVESTENIKA OTAC JEFTIMIJE SKULETIC; Opis: Emisija "Pitajte sveštenika“ sa Pivskim igumanom jeromonahom Jeftimijem (Škuletićem) Tip: audio/mpeg

Otac Jeftimije: “Duh Sveti osvećuje sve i oživotvorana čitav svijet, čisteći naša srca i puneći ih ljubavlju prema Bogu i bližnjima“

Jeromonah Jeftimije ŠkuletićNa početku emisije otac Jeftimije govorio je o smislu praznika Silaska Svetog Duha na apostole-rođendanu Crkve Hristove.

On je rekao da Duh Sveti, koji je na današnji praznik sišao na apostole u vidu ognjenih jezika, osvećuje sve i oživotvorana čitav svijet, čisteći naša srca i puneći ih ljubavlju prema Bogu i bližnjima.

Otac Jeftimije je odgovarao i na pitanje naših slušalaca o tome šta je savjest i zašto nas ona muči naročito posle smrti osobe koju smo povrijedili, koliki je grijeh abortus, o molitvi, ispovijesti i drugim pitanjima naše vjere na koja je Pivski iguman odgovarao iz svog bogatog opitnog iskustva, zato toplo preporučujemo za slušanje duhovne pouke oca Jeftimija (Škuletića).