pitajte-svestenika

Emisija ,,Pitajte sveštenika“ sa Protojerejem Slobodanom- Bobanom Jokićem Arhijerejskim namjesnikom nikšićkim

Ime: 29.04.2018 PITAJTE SVESTENIKA o.Slobodan Jokic; Opis: Gost emisije otac Slobodan Jokić Tip: audio/mpeg

Otac Slobodan Jokić: ,,Biti slobodan-biti samo Tvoj Gospode. Vjera treba da te pomjeri iz temelja, da uzme tvoje srce i dušu i preobrazi svaki tvoj trenutak“

Protojerej Slobodan JokicTumačeći Jevanđelje na četvrtu nedjelju po Vaskrsenju Hristovom, Nedjelju raslabljenog, otac Slobodan se osvrće posebno na one jevanđelske riječi Nemam čovjeka, i kaže da je, kako tada,  tako i danas to veliki problem, problem otuđenosti i naglašava da mi pravoslavni Hrišćani nikad nismo sami, da uvijek imamo Gospoda našeg Isusa Hrista. Dali, i u kojojmeri, čovektrebadauložisebedabibližnjipronašaosebe?–bilo je pitanje koje se nadovezalo na ovu temu.

Da li možemo da se ispovijedamo i jedni drugima ili samo svešteniku?

,,Moramo biti otvoreni i pustiti da djeluje blagodat Božija u našem životu“-kaže otac Boban i sjeća se svoje prve ispovijesti koju je imao kod blaženopočivšeg oca Lazara Ostroškog čije dušekorisne savjete  sada on prenosi svojim duhovnim čadima.

O huli na Duha Svetog i može li se okajati pred Bogom pokušaj samoubistva.,,Nema grijeha koji Bog ne prašta samo ako se iskreno pokajemo“-uvjerava nas otac Slobodan.

Na pitanje šta je hrabrost iz ugla Pravoslavlja i još neka pitanja dobićete odgovore u ovoj emisiji od oca Slobodana Jokića.