pitajte-svestenika

Emisija “Pitajte sveštenika” sa protojerejem Slobodanom Lukićem

Ime: 15. 05. 2022-pitajte svestenika-otac Slobodan Lukic; Opis: Protojerej Slobodan Lukić Tip: audio/mpeg

Protojerej Slobodan Lukić paroh budvanski odgovarao je na pitanja slušalaca emisije “Pitajte sveštenika“ Radija “Svetigora“ na treću nedjelju po prazniku Vaskrsenja Hristovog-Nedjelju raslabljenog tumačeći ovu priču iz Svetog Jevanđelja. On je poučio slušaoce kako da mi budemo onaj čovjek iz ove jevanđelske priče koji će uvijek biti spreman da pomogne svom bližnjem kada se ovaj nađe ispred svoje lične banje Vitezde, što je zadatak svih nas pravoslavnih Hrišćana.

Otac Slobodan LukićU nastavku emisije otac Slobodan je sa slušaocima naše emisije podijelio svoje utiske sa ovogodišnje toržestvene proslave praznika Svetog Vasilija Ostroškog, čiju smo 350. godišnjicu od upokojenja proslavili ove godine u prisustvu prvojerarha naše Srpske Pravoslavne Crkve Njegove Svetosti Patrijarha Srpskog G. Porfirija.

On se osvrnuo i na veliki jubilej- stogodišnjicu vaspostavljanja kanonskog jedinstva Srpske Patrijaršije koji se molitveno i saborno obilježava u Sremskim Karlovcima, gdje su sabrani svi arhijereji naše Svete Srpske Crkve na čelu sa Svjatješim Patrijarhom Pofirijem sabrani na Svetom Arhijerejskom saboru Srpske Pravosllavne Crkve.

Otac Slobodan je nakon uvodnog dijela emisije odgovarao na postavljena pitanja naših slušalaca među kojima su se našla pitanja:

1. koja je razlika između tradicije i pravoslavnog hrišćanstva?2. Kako se izboriti sa lijenošću?
3. Kako sačuvati sebe od negativnog uticaja ljudi sa kojima dolazimo u kontakt?
4. Kako steći radostan duh, i mnoga druga pitanja naših slušalaca.

Emisiju sa ocem Slobodanom Lukićem toplo vam preporučujemo za slušanje.