Emisija “Pitajte sveštenika sa protojerejem Željkom Ćalićem

Emisija “Pitajte sveštenika sa protojerejem Željkom Ćalićem

Ime: 26.04.2020 PITAJTE SVEŠTENIKA otac Zeljko Zalic; Opis: Emisija "Pitajte sveštenika sa protojerejem Željkom Ćalićem Tip: audio/mpeg

Otac Željko Ćalić: “Vjera u vaskrslog Gospoda je najveće čudo. Virus straha od smrti je mnogo opasniji od virusa korona. Previše je straha u nama a premalo straha Božijeg“

“Vjera u vaskrsenje Hristovo i njegova slavna pobjeda nad smrću je ona osnova na kojoj je sve sagrađeno, vjera je najveće čudo i ona se stalno iznova obnavlja“- kazao je, između ostalog, uemisiji ,,Pitajte sveštenika“ protojerej-stavorofor Željko Ćalić paroh danilovgradski, tumačeći Sveto Jevanđelje na Tominu nedjelju.  

Protojerej Željko ĆalićGovoreći našim slušaocima o “blaženom nevjerovanju“ Svetog apostola Tome otac Željko je poučio slušaoce naše emisije o tome kako da pobijedimo malovjerje, i objasnio zašto su nam i danas potrebna čuda da bi povjerovali u Gospoda.

Virus straha od smrti je mnogo opasniji od virusa korona. Previše je straha u nama a premalo straha Božijeg“-kaže otac Željko, odgovarajući na pitanje slušalaca, kako da iskoristimo na duhovnu korist vrijeme izolacije izazvane korona virusom.

Otac Željko je objasnio i značaj Pobusanog ponedjeljka (prvi ponedjeljak nakon Tomine nedjelje), kada naša Crkva uči da je potrebno obići grobove naših bližnjih, odnijeti vaskršnje jaje i pozdraviti se najradosnijim pozdravom naše vjere:

Hristos vaskrse!

Vaistinu vaskrse!

Sveštenik Željko Ćalić je potom odgovarao i na brojna pitanja naših slušalaca, na koja ćete čuti odgovore ako odslušate ovu dušekorisnu emisiju.