pitajte-svestenika

Emisija “Pitajte sveštenika” sa sveštenikom Jovanom Radovićem

Ime: 26.12.2021-Pitajte svestenika-otac Jovan radovic; Opis: Emisija "Pitajte sveštenika" sa sveštenikom Jovanom Radovićem Tip: audio/mpeg

Otac Jovan Radović: “Bogomladenac Hristos, Koji se rodio u Vitlejemskoj pećini, svake godine na Božić se rađa u srcima i dušama našim“

 

Protojerej Jovan RadovićProtojerej Jovan Radović paroh podgorički govorio je na praznik Materice u nedjelju 26. decembra 2021. godine, Nedjelju praotaca- Dvadeset sedmu po Duhovima, u emisiji “Pitajte sveštenika“ Radija “Svetigora“.

Na početku emisije otac Jovan je tumačio jevanđelsko začalo na Nedjelju Praotaca, kada se sjećamo svih praotaca Hristovih po tijelu. On je govorio i o divnom porodičnog prazniku Materice, koji nas uz praznik Djetinjci, koji smo proslavili prošle nedjelje, kao i praznik Oci koji ćemo proslaviti u narednu nedjelju uvodi u praznik Roždestva Gospoda i Spasa našeg Isusa Hrista.

Otac Jovan je govorio o prazniku Svetog Jovana Kronštatskog koga ćemo proslaviti upravo na praznik Otaca u nedjelju 2. januara 2021. godine.

On je podsjetio naše slušaoce na smisao i značaj Božićnog posta kojim svoja srca i duše, naše vitlejemske pećine, pripremamo postom, molitvom i ispoviješću, da se u njima rodi Bogomladenac Hristos.

Među pitanjima koja su naši slušaoci postavljali ocu Jovanu našla su se i sledeća: Šta tačno znači izraz obličje Božije i kako se pričešćivati u periodu između Božića i Bogojavljenja ( kada imamo razrešenje na sva jela) ?

Emisiju punu dušekorisnih duhovnih pouka oca Jovana toplo vam preporučujemo za slušanje.