Емисија “Питајте свештеника“ са свештеником Миомиром Вулевићем

Емисија “Питајте свештеника“ са свештеником Миомиром Вулевићем

Име: 08. 09. 2019. 2019. PITAJTE SVESTENIKA OTAC MIOMIR VULEVIC; Опис: Емисија "Питајте свештеника“ са свештеником Миомиром Вулевићем Тип: audio/mpeg

Отац Миомир: “Стављајмо мелем вјере на сваку рану. Главно питање сваког човјека треба да буде шта да учиним да задобијем живот вјечни.

Отац Миомир је, на почетку емисије, тумачио Свето Јеванђеље на  12. недјељу по празнику Педесетнице о богатом младићу који је Господа питао шта да учиним да задобијем живот вјечни?

Otac Miomir Vulevic,,Ми своје срце треба да поклонимо Господу а љубећи Њега да љубимо ближње своје“- каже отац Миомир.

Отац Миомир, који је управник Народне кухиње при Сабрном храму Христовог Васкрсења у Подгорици, одговарао је на питање нашег слушаоца о милосрђу, рекавши да чињењем милостиње Богу дајемо и позајмљујемо и умножавамо благодат у својој души, сабирајући благодат  у небеску штедионицу. Он се осврнуо и на рад Народне кухиње у Подгорици.

Отац Миомир који је парох у подгоричком насељу Доња горица одговарао је на питање нашег слушаоца о томе како треба да буде устројен парохијски живот једне парохије подијеливши са нама и искуства из своје парохије.

Било је говора и о предбрачном испиту и шта је све свештеник дужан да објасни онима који ступају у Свету тајну брака.

Отац Миомир је говорио и о Светој тајни крштења и њеном значају као и о духовној хигијени. Ово су само нека од питања на која ћете наћи одговор ако одслушате ову душекорисну емисију.

 

Питања за нашу наредну емисију постављајте на бројеве телефона:

020-228-555

068-041-045

И на мејл адресу.

pitajte.svestenika@yahoo.com