Емисија “Питајте свештеника” са свештеником Николом Тодоровићем

Емисија “Питајте свештеника” са свештеником Николом Тодоровићем

Име: 24. 01. 2020 Pitajte svestenika Otac Nikola Todorovic; Опис: "24. 01. 2020_Pitajte svestenika_Otac Nikola Todorovic". Тип: audio/mpeg

Отац Никола Тодоровић: “Мој народ је крстоносан и крстовходан. Господ ће нас препознати само ако останемо народ најљепшег српског дјетета- Светог Саве“

Протојереј Никола Тодоровић парох херцегновски, на почетку емисије, тумачио је зачало из Светог Јеванђеља на Недјељу по Богојављењу, тридесет трећу по празнику Педесетнице а у наставку говорио о предстојећем празнику Светог Саве првог српскогАхиепископа и просветитеља. Он каже да ћемо пред Господом бити препознати само ако останемо народ најљепшег српског дјетета- Светог Саве.

Отац Николе каже да су наше литије за одбрану вјере Православне и Светиња Божијих, оставиле непоновљив печат на нашим душама који ће нас до краја наших живота духовно кријепити.

“Ја као свештеник могу да кажем да је мој народ крстоносан и крстовходан. Литије су ствар нашег подвига, преумљења и нашег преображаја. У Црној Гори се родио један нови народ, кроз препород оног старог, часног црногорског народа. На нашим литијама смо се срели са Господом нашим Исусом Христом, са Светим Савом, Светим Петром Цетињским, Светим Василијем Острошким и многим другим нашим светим душама“- казао је отац Никола.

Отац Никола Тодоровић додаје да је наш Свети, блаженопочивши Митрополит Амфилохије био претеча преображаја нашег народа.

Парох херцегновски отац Никола је потом одговарао и на остала питања наших слушалаца, између којих су се нашла и питања о народним обичајима, црквеном браку и многа друга.
Емисију са оцем Николом Тодоровићем топло препоручујемо за слушање.