Emisija “Pitajte sveštenika” sa sveštenikom Nikolom Todorovićem

Emisija “Pitajte sveštenika” sa sveštenikom Nikolom Todorovićem

Ime: 24. 01. 2020 Pitajte svestenika Otac Nikola Todorovic; Opis: "24. 01. 2020_Pitajte svestenika_Otac Nikola Todorovic". Tip: audio/mpeg

Otac Nikola Todorović: “Moj narod je krstonosan i krstovhodan. Gospod će nas prepoznati samo ako ostanemo narod najljepšeg srpskog djeteta- Svetog Save“

Protojerej Nikola Todorović paroh hercegnovski, na početku emisije, tumačio je začalo iz Svetog Jevanđelja na Nedjelju po Bogojavljenju, trideset treću po prazniku Pedesetnice a u nastavku govorio o predstojećem prazniku Svetog Save prvog srpskogAhiepiskopa i prosvetitelja. On kaže da ćemo pred Gospodom biti prepoznati samo ako ostanemo narod najljepšeg srpskog djeteta- Svetog Save.

Otac Nikole kaže da su naše litije za odbranu vjere Pravoslavne i Svetinja Božijih, ostavile neponovljiv pečat na našim dušama koji će nas do kraja naših života duhovno krijepiti.

“Ja kao sveštenik mogu da kažem da je moj narod krstonosan i krstovhodan. Litije su stvar našeg podviga, preumljenja i našeg preobražaja. U Crnoj Gori se rodio jedan novi narod, kroz preporod onog starog, časnog crnogorskog naroda. Na našim litijama smo se sreli sa Gospodom našim Isusom Hristom, sa Svetim Savom, Svetim Petrom Cetinjskim, Svetim Vasilijem Ostroškim i mnogim drugim našim svetim dušama“- kazao je otac Nikola.

Otac Nikola Todorović dodaje da je naš Sveti, blaženopočivši Mitropolit Amfilohije bio preteča preobražaja našeg naroda.

Paroh hercegnovski otac Nikola je potom odgovarao i na ostala pitanja naših slušalaca, između kojih su se našla i pitanja o narodnim običajima, crkvenom braku i mnoga druga.
Emisiju sa ocem Nikolom Todorovićem toplo preporučujemo za slušanje.