pitajte-svestenika

Emisija “Pitajte sveštenika” sa sveštenikom Predragom Šćepanovićem

Ime: 13. 06. 2021 Pitajte svestenika o.Predrag Scepanovic; Opis: Emisija ,,Pitajte sveštenika" sa sveštenikom Predragom Šćepanovićem Tip: audio/mpeg

Otac Predrag: “Neka vjera, nada i ljubav postanu naša zavisnost“

 

Izvor: VijestiNa početku emisije otac Predrag Šćepanović je tumačio Sveto jevanđelje na šestu nedjelju po prazniku Vaskrsenja Hristovog, posvećenu Svetim ocima Prvog vaseljenskog Sabora. Podsjećajući na 318 Svetih otaca sabranih na Nikejskom vaseljenskom saboru otac Predrag je podsjetio da je jedan od njih i Sveti otac naš Nikolaj Mirlikijski čudotvorac ,,koga polovina našeg naroda slavi dok im druga polovina odlazi na slavu“.

Otac Predrag je u nastavku emisije govorio o Svetiteljskom liku Svetog ave Justina Ćelijskog i Vranjskog koga naša Sveta Crkva proslavlja u ponedjeljak 14. juna, podsjećajući na poklonička putovanja kada su vjernici, predvođeni blaženog spomena Arhimandritom Lukom (Anićem) i ocem Predragom odlazili da se pokone najprije grobu a potom i moštima Svetog Ave Justina.

Sveštenik Predrag Šćepanović je govorio i o Svetom Mitropolitu Joanikiju (Lipovcu) koga ćemo proslaviti u četvrtak 17. juna.

U nastavku emisije otac Predrag je odgovarao na postavljena pitanja naših slušalaca na koja ćete odgovore čuti ako odslušate ovu dušekorisnu emisiju koju vam toplo preporučujemo.