pitajte-svestenika

Емисија “Питајте свештеника” са свештеником Предрагом Шћепановићем

Име: 13. 06. 2021 Pitajte svestenika o.Predrag Scepanovic; Опис: Емисија ,,Питајте свештеника" са свештеником Предрагом Шћепановићем Тип: audio/mpeg

Отац Предраг: “Нека вјера, нада и љубав постану наша зависност“

 

Izvor: VijestiНа почетку емисије отац Предраг Шћепановић је тумачио Свето јеванђеље на шесту недјељу по празнику Васкрсења Христовог, посвећену Светим оцима Првог васељенског Сабора. Подсјећајући на 318 Светих отаца сабраних на Никејском васељенском сабору отац Предраг је подсјетио да је један од њих и Свети отац наш Николај Мирликијски чудотворац ,,кога половина нашег народа слави док им друга половина одлази на славу“.

Отац Предраг је у наставку емисије говорио о Светитељском лику Светог аве Јустина Ћелијског и Врањског кога наша Света Црква прославља у понедјељак 14. јуна, подсјећајући на поклоничка путовања када су вјерници, предвођени блаженог спомена Архимандритом Луком (Анићем) и оцем Предрагом одлазили да се поконе најприје гробу а потом и моштима Светог Аве Јустина.

Свештеник Предраг Шћепановић је говорио и о Светом Митрополиту Јоаникију (Липовцу) кога ћемо прославити у четвртак 17. јуна.

У наставку емисије отац Предраг је одговарао на постављена питања наших слушалаца на која ћете одговоре чути ако одслушате ову душекорисну емисију коју вам топло препоручујемо.