Liturgija Na Tominu Nedjelju U Brzavi

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије

Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је у манастиру Калудра

Име: 09.12.2018 Vladika Joanikije; Опис: Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је у манастиру Калудра Тип: audio/mpeg

У 28. недјељу по Педесетници, на празник Светог Алимпија Столпника, 9. децембра 2018, Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је са свештенством Свету Архијерејску Литургију у манастиру Калудра.

Сабранима се ријечима архипастирске бесједе обратио Преосвећени Епископ Јоаникије који је казао да су хришћанима у подвигу, на путу вјере, најбољи примјери светитељи Божји за којима и ми треба да идемо.

„Када гледамо на животе светих, као што је Свети Алимпије Столпник, нама изгледа недостижно да на такав начин угодимо Богу, али ако посматрамо њихову вјеру, жртву, то не може остати без дејства и на наш живот. Добар примјер нас увијек подстиче. Ако не можемо учинити нешто велико, можемо нешто што је мало и што је доступно“.

„Преподобни Алимлије Столпник, кога данас прослављамо, ради Христа је провео преко 50 година на стубу као на крсту, уподобљавајући се тиме Крсту Христовом, ради вјере у Христа, да се сједини са Господом Који страда ради спасења овог свијета“, рекао је, између осталог, Владика будимљанско-никшићки.

У данашњој празничној Литургији молитвено је учествовао вјерни народ овог краја, већином чланови братства Ралевић, који Преподобног Алимпија Столпника славе као своју крсну славу.