Епископ Григорије

Епископ диселдорфски и њемачки г. Григорије: Нема ништа светије ни важније од људскости!

У суботу 4. јануара 2020. године у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења одржано је предавање и представљање нове књиге Преосвећеног Епископа диселдорфског и њемачког г. Григорија која носи наслов ,,Гледајмо се у очи”.

Најновија књига Пресовећеног Владике Григорија се по свом формату разликује од досадашњих књига које је објављивао, будући да је овдје ријеч о књизи која сажима у себи разне текстове различитих формата. Ексклузивности овог издања носи и интервју владике Григорија који се по први пут објављује ексклузивно у овој књизи. Такође у садржају је присутан велики је број есеја, бесједа и изговорених ријечи Владике Григорија.

На самом почетку ове вечери, поздравно слово изговорио је протојереј Мирчета Шљиванчанин, који се овом приликом захвалио и пожелио добродошлицу уваженим гостима, захваливши  владици др Григорију, проф. др Богољубу Шијаковићу и др Марку Вилотићу на издвојеном времену и пажњи и љубави које су и изњедриле ову посјету Митрополији црногорско-приморској, хришћанској заједници у Подгорици и самим тим Саборном храму Христовог Васкрсења. Он је том приликом такође на присуству захвалио и Високопреосвећеном Митрополиту г. Амфилохију и Епископу захумско-херцеговачком Димитрију.

Након поздравног слова оца Мирчете, свима сабранима се обратио и модератор ове вечери др Дејан Вилотић секретар Владике Григорија који је у кратким цртама представио садржај и концепт књиге ,,Гледајмо се у очи” аутора Епископа Григорија Дурића, карактеришући је као изузетно занимљиву и неуобичајену, чак и за неког тако јединственог и непоновљивог какав је и сам формат личности Владике Григорија.