Епископ крушевачки проф. др Давид Перовић

Епископ др Давид Перовић: “Како је Свети Василије Велики сагледавао лик једног хришћанина”

Име: 14.01.2022-Katedra-Vladika David-kako je sveti Vasilije Vasilije sagledavao lik jednog Hriscanina; Опис: Како је Свети Василије Велики сагледавао лик једног хришћанина Тип: audio/mpeg

Уважени слушаоци Радио Светигоре, драга браћо и сестре, у вечерашњој емисији серијала “Катедра”, поводом празника Светог Василија Великог, вашој љубави и пажњи препоручујемо да чујете веома занимљиво и поучно предавање тадашњег монаха, а данас Његовог Преосвештенства епископа крушевачког проф. др Давида Перовића.

Предавање је одржао 28. марта 2011. године, на 202. духовној трибини, коју је великој сали београдске општине Вождовац организивало братство храма Светога Трифуна.

Тема предавања је била „Како је Свети Василије Велики сагледавао лик једног хришћанина“.

У свом предавању, после кога је услиједио изузетно занимљив разговор, тадашњи монах Давид Перовић, је подсјетио да се у тропару Свети Василије Велики назива „небојавни”, а да је он  о хришћанима говорио као о новим људима који живе у овоме свијету, али нису од овога свијета.

Какав је утисак изазвало предавање и разговор који се водио после предавања најбоље свједоче ријечи проте Дејана Дејановића који је рекао да нема сумње да нас је вечерас, преко ријечи оца Давида, Свети Василије Велики погледао својим добрим светитељским очима.

Александар Вујовић,
уредник Катихетског програма Радио Светигоре