Jul 2019 Osvecenje Temelja Hrama U Djulicima 1

Епископ Јоаникије освештао темеље будућег храма Светих Сергија и Ваха

Име: 14.07.2019. Vladika Joanikije Djulici; Опис: Епископ Јоаникије освештао темеље будућег храма Светих Сергија и Ваха Тип: audio/mpeg

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије освештао је, на празник Светих Козме и Дамјана, у недјељу 14. јула 2019, темеље цркве Светих Сергија и Ваха, која ће се градити у Ђулићима код Андријевице. Храм подиже г.-дин Зоран Ђерковић за покој душе брата Срђана.

Jul 2019 Osvecenje Temelja Hrama U Djulicima 4Владика Јоаникије рекао је у бесједи окупљеним вјерницима да је подизање храма велико Божје дјело. Храм у Ђулићима почиње да гради Зоран Ђерковић, ктитор, а у овој светој намјери подржавају га сви љубављу, добрим жељама, молитвама.

Он, како смо чули, има посебан мотив да подигне цркву Светог Сергија, за покој душе свог брата Срђана, свакако, и за покој душа његових предака и за напредак потомства. Подиже је са жељом да она послужи цијелом овом мјесту, да је посвети Богу и Светим Сергију и Ваху, а да буде на употребу Цркви Божјој и вјерном народу, који ће се овдје сабирати, крштавати, вјенчавати, светим службама Божјим присуствовати, Светим Тајнама причешћивати и душе своје освећивати“, казао је Преосвећени Епископ.

Он је поручио да се храмови Божји подижу и посвећују слави Божјој да бисмо се преко свете службе приближили Богу, оплеменили Божанском љубављу, уздигли изнад наших слабости, наших подјела, наших зависти, неслоге, да би се међу нама зацарили мир, слога и доброта.