Jul 2019 Osvecenje Temelja Hrama U Djulicima 1

Episkop Joanikije osveštao temelje budućeg hrama Svetih Sergija i Vaha

Ime: 14.07.2019. Vladika Joanikije Djulici; Opis: Episkop Joanikije osveštao temelje budućeg hrama Svetih Sergija i Vaha Tip: audio/mpeg

Njegovo Preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki G. Joanikije osveštao je, na praznik Svetih Kozme i Damjana, u nedjelju 14. jula 2019, temelje crkve Svetih Sergija i Vaha, koja će se graditi u Đulićima kod Andrijevice. Hram podiže g.-din Zoran Đerković za pokoj duše brata Srđana.

Jul 2019 Osvecenje Temelja Hrama U Djulicima 4Vladika Joanikije rekao je u besjedi okupljenim vjernicima da je podizanje hrama veliko Božje djelo. Hram u Đulićima počinje da gradi Zoran Đerković, ktitor, a u ovoj svetoj namjeri podržavaju ga svi ljubavlju, dobrim željama, molitvama.

On, kako smo čuli, ima poseban motiv da podigne crkvu Svetog Sergija, za pokoj duše svog brata Srđana, svakako, i za pokoj duša njegovih predaka i za napredak potomstva. Podiže je sa željom da ona posluži cijelom ovom mjestu, da je posveti Bogu i Svetim Sergiju i Vahu, a da bude na upotrebu Crkvi Božjoj i vjernom narodu, koji će se ovdje sabirati, krštavati, vjenčavati, svetim službama Božjim prisustvovati, Svetim Tajnama pričešćivati i duše svoje osvećivati“, kazao je Preosvećeni Episkop.

On je poručio da se hramovi Božji podižu i posvećuju slavi Božjoj da bismo se preko svete službe približili Bogu, oplemenili Božanskom ljubavlju, uzdigli iznad naših slabosti, naših podjela, naših zavisti, nesloge, da bi se među nama zacarili mir, sloga i dobrota.