Imendan Vladike Joanikija

Episkop Joanikije proslavio imendan

Ime: 18.11.2018. IMENDAN VLADIKE JOANIKIJE; Opis: "18.11.2018. IMENDAN VLADIKE JOANIKIJE". Tip: audio/mpeg

Njegovo Preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki G. Joanikije proslavio je imendan, na praznik Prepodobnog Joanikija Velikog, u subotu 17. novembra 2018, u manastiru Đurđevi Stupovi.

Svetom Arhijerejskom Liturgijom načalstvovao je Njegovo Preosveštenstvo Episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski G. Teodosije, a sasluživao je Preosvećni vladika budimljansko-nikšićki Joanikije sa sveštenoslužiteljima Eparhije i uz molitveno učešće monaštva i vjernog naroda.

Riječima arhipastirske besjede o velikom ugodniku Božjem, Prepodobnom Joanikiju Velikom, koji je živio krajem 8. i početkom 9. vijeka, čija je velika zasluga u borbi protiv ikonobrstva, obratio se Vladika Joanikije.

Imendan Njegovom Preosveštenstvu Episkopu Joanikiju čestitao je Preosvešteni vladika raško-prizrenski G. Teodosije, istakavši da je Prepodobni Joanikije Veliki bio izabran od Boga da bude nosilac blagodati Božje, da svetli drugima i bude primer u tome kako se služi Bogu, kakvu ljubav treba da imamo prema Bogu Spasitelju.

U toku današnje svete službe Božje iskušenik Danilo Raičević proizveden je u ipođakona.

Episkop budimljansko-nikšićki G. Joanikije je, potom, u eparhijskom dvoru, prigodnim posluženjem, ugostio brojne goste i vjernike, zahvalivši na čestitkama povodom imendana.