Vladika-Joanikije_liturgija-u-zatonu

Vavedenje Presvete Bogorodice – slava manastira Bliškova

Svetom Arhijerejskom Liturgijom, blagosiljanjem slavskog kolača i trpezom bratske ljubavi molitveno je proslavljen praznik Vavedenja Presvete Bogorodice, u ponedjeljak 4. decembra 2017, koji je slava manastira Bliškovo.

Liturgiju je služio Njegovo Preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki G. Joanikije, a sasluživalo je sveštenstvo i sveštenomonaštvo Mitropolije crnogorsko-primorske i Eparhije budimljansko-nikšićke: arhimandrit Hrizostom, iguman manastira Reževići, protojerej Siniša Janković, jerej Nikola Skopljak i jerođakon Pajsije Đerković, sabrat manastira Đurđevi Stupovi.

U proslavljanju velikog praznika i manastirske slave sabrao se vjerni narod, kojima se riječima arhipastirske besjede obratio Preosvećeni Episkop Joanikije. On je poželio srećan praznik svima koji su došli da saborno i molitveno proslave slavu obnovljenog manastira Vavedenja Presvete Bogorodice u Bliškovi.

Čestitajući slavu Manastira Preosvećeni Episkop je kazao da je današnji veliki praznik lijepa prilika da se podsjetimo obnovljenja ovog svetog hrama, divne svetinje u gori skrovite, u tišini nastanjene, koja je svojom svetošću i žrtvom privukla mnoge.

Blagosiljan je i prelomljen slavski kolač koji je pripremljen u slavu Božiju, a povodom hramovne slave Manastira.

Zajedničarenje je nastavljeno uz slavsku trpezu hrišćanske ljubavi u manastirskom konaku.