Редитељка Тамара Милошевић

Филмски првијенац Тамаре Милошевић – „Нарочита својства“ је плетеница умјетности, живота и политике

Име: 23.02.2021 Tamara Milosevic - Narocito Svojstvo; Опис: "23.02.2021 Tamara Milosevic - Narocito Svojstvo". Тип: audio/mpeg

Редитељка Тамара Милошевић завршила је ових дана у Подгорици снимање филма „Нарочита својства”, у продукцији „Мимесиса“. Филм „Нарочита својства” обрађује тему у којој се умјетност преплиће са стварним животом, кроз третман злочина и казне, уз социјално раслојавање, декаденцију и конзумеризам као елементе који нуде потенцијал за узбудљив психолошки трилер рекала је за слушаоце радија „Светигора“ редитељка Тамара Милошевић.

„Овај филм се тематски ослања на роман “Тунел”, јужноамеричког писца Ернеста Сабата, а рађен је по мотивима злочина и односа према злочину, само што су у питању два одвојена наратива, али ту је интертекстуална веза“ истакла је Милошевићева.

Она додаје да поред тога што је филм започет као краткометражни постеје планови да се то промијени. „Иницијална замисао била да ово буде дугометражни филм, а током снимања се доказало и мени и екипи да за то има потенцијала, планирам да заједно са Аном Јанковић уђем у тражење средстава и подршке за стварање дугометражног филма“ објашњава млада редитељка.

Главне улоге у филму тумаче Бранислав Трифуновић и Катарина Крек. Продуценткиња је Ана Јанковић, камермани Немања Дабановић и Иван Чобајшић, сценографију потписује Андреја Рондовић, костиме је радила Виолета Перуновић, а шминкерка је Бојана Којичић. Музику потписује Никола Божовић, монтажу ће радити Немања Бечановић, тон Бојан Радојевић, а расвјету Марко Вуковић, Јован Зајић и Борис Вуковић. Вођа снимања била је Биљана Вушовић, а организацију је водила Ивана Чоловић.

Помоћник режије је млади редитељ Милорад Милатовић, секретарица режије Биљана Дуловић, а асистент сценографије Милош Новаковић.