Rediteljka Tamara Milošević

Filmski prvijenac Tamare Milošević – „Naročita svojstva“ je pletenica umjetnosti, života i politike

Ime: 23.02.2021 Tamara Milosevic - Narocito Svojstvo; Opis: "23.02.2021 Tamara Milosevic - Narocito Svojstvo". Tip: audio/mpeg

Rediteljka Tamara Milošević završila je ovih dana u Podgorici snimanje filma „Naročita svojstva”, u produkciji „Mimesisa“. Film „Naročita svojstva” obrađuje temu u kojoj se umjetnost prepliće sa stvarnim životom, kroz tretman zločina i kazne, uz socijalno raslojavanje, dekadenciju i konzumerizam kao elemente koji nude potencijal za uzbudljiv psihološki triler rekala je za slušaoce radija „Svetigora“ rediteljka Tamara Milošević.

„Ovaj film se tematski oslanja na roman “Tunel”, južnoameričkog pisca Ernesta Sabata, a rađen je po motivima zločina i odnosa prema zločinu, samo što su u pitanju dva odvojena narativa, ali tu je intertekstualna veza“ istakla je Miloševićeva.

Ona dodaje da pored toga što je film započet kao kratkometražni posteje planovi da se to promijeni. „Inicijalna zamisao bila da ovo bude dugometražni film, a tokom snimanja se dokazalo i meni i ekipi da za to ima potencijala, planiram da zajedno sa Anom Janković uđem u traženje sredstava i podrške za stvaranje dugometražnog filma“ objašnjava mlada rediteljka.

Glavne uloge u filmu tumače Branislav Trifunović i Katarina Krek. Producentkinja je Ana Janković, kamermani Nemanja Dabanović i Ivan Čobajšić, scenografiju potpisuje Andreja Rondović, kostime je radila Violeta Perunović, a šminkerka je Bojana Kojičić. Muziku potpisuje Nikola Božović, montažu će raditi Nemanja Bečanović, ton Bojan Radojević, a rasvjetu Marko Vuković, Jovan Zajić i Boris Vuković. Vođa snimanja bila je Biljana Vušović, a organizaciju je vodila Ivana Čolović.

Pomoćnik režije je mladi reditelj Milorad Milatović, sekretarica režije Biljana Dulović, a asistent scenografije Miloš Novaković.