Adobe Photoshop Pdf

Најава за годишње свечаности у славу владике Саве Косановића

Име: 03.03.2019 razgovor sa prof. veselinom matovicem; Опис: Проф. Веселин Матовић Тип: audio/mpeg

Удружење Бањана и Рудињана „Владика Сава Косановић“ организује у суботу 2. и недјељу 3. марта 2019, у Никшићу годишње свечаности и помен Митрополиту хаџи Сави Косановићу.

Најприје ће, у суботу 2. марта, у Црквено-народном дому у Никшићу, са почетком у 19 часова, бити одржана промоција четвртог броја Љетописа Бањана и Рудина.

У промоцији ће учествовати редакција овог годишњака, који доноси садржаје из области историје, етнологије, сакралног наслеђа, народног стваралаштва, савремене књижевности, посвећујући посебну пажњу личностима поријеклом из Бањана и Рудина, које су својим дјелом задужиле нашу националну културу, науку, умјетност. Главни уредник Љетописа је књижевник Милутин Мићовић.

Дан касније, у недјељу 3. марта, Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служиће, у Саборном храму Светог Василија Острошког, у 9 часова, Свету Архијерејску Литургију. По одслуженој Литургији, Владика ће са свештенством служити, у старом градском гробљу у Никшићу, годишњи помен Митрополиту хаџи Сави Косановићу.

Удружење Бањана и Рудињана „Владика Сава Косановић“ одржаће у 12 часова редовну годишњу скупштину Удружења.

Годишње свечаности и помен Митрополиту хаџи Сави Косановићу за Радио Светигору најављује проф. Веселин Матовић, члан редакције Љетописа. Са њим је разговарала Сенка Чоловић Шумић.