Adobe Photoshop Pdf

Najava za godišnje svečanosti u slavu vladike Save Kosanovića

Ime: 03.03.2019 razgovor sa prof. veselinom matovicem; Opis: Prof. Veselin Matović Tip: audio/mpeg

Udruženje Banjana i Rudinjana „Vladika Sava Kosanović“ organizuje u subotu 2. i nedjelju 3. marta 2019, u Nikšiću godišnje svečanosti i pomen Mitropolitu hadži Savi Kosanoviću.

Najprije će, u subotu 2. marta, u Crkveno-narodnom domu u Nikšiću, sa početkom u 19 časova, biti održana promocija četvrtog broja Ljetopisa Banjana i Rudina.

U promociji će učestvovati redakcija ovog godišnjaka, koji donosi sadržaje iz oblasti istorije, etnologije, sakralnog nasleđa, narodnog stvaralaštva, savremene književnosti, posvećujući posebnu pažnju ličnostima porijeklom iz Banjana i Rudina, koje su svojim djelom zadužile našu nacionalnu kulturu, nauku, umjetnost. Glavni urednik Ljetopisa je književnik Milutin Mićović.

Dan kasnije, u nedjelju 3. marta, Njegovo Preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki G. Joanikije služiće, u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog, u 9 časova, Svetu Arhijerejsku Liturgiju. Po odsluženoj Liturgiji, Vladika će sa sveštenstvom služiti, u starom gradskom groblju u Nikšiću, godišnji pomen Mitropolitu hadži Savi Kosanoviću.

Udruženje Banjana i Rudinjana „Vladika Sava Kosanović“ održaće u 12 časova redovnu godišnju skupštinu Udruženja.

Godišnje svečanosti i pomen Mitropolitu hadži Savi Kosanoviću za Radio Svetigoru najavljuje prof. Veselin Matović, član redakcije Ljetopisa. Sa njim je razgovarala Senka Čolović Šumić.