Vladika Venjamin

Gost Radija Svetigora: Njegovo preosveštenstvo Episkop ribinski i danilovski g. Venijamin

Ime: 24.10.2019 Vladika VENJAMIN INTERVJU; Opis: Njegovo preosveštenstvo Episkop ribinski i danilovski g. Venijamin Tip: audio/mpeg

Gost Radija Svetigora ovog jutra je bio Njegovo preosveštenstvo Episkop ribinski i danilovski g. Venijamin iz sestrinske Ruske pravoslavne crkve sa kojim smo razgovarali o njegovoj posjeti svetinjama eparhije budimljansko nikšićke i mitropolije crnogorsko primorske.

Vladika se ovom prilikom zahvalio na toplom prijemu i osvrnuo se na vjekovne veze srpskog i ruskog naroda. O svojoj eparhiji ribinskoj vladika je kazao da se ona nalazi na drevnoj jaroslavskoj zemlji na kojoj se nalaze mnogobrojne svetinje.

Od svetinja koje je prethodnih dana posjetio vladika je izdvojio manastir Ostrog, saborni hram svetog Jovana Vladimira u Baru, saborni hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici kao i manastir Miholjska Prevlaka gdje se, između ostalog nalazi i čestica moštiju svetog Teodora Ušakova čije se mjesto rođenja upravo i nalazi u eparhiji ribinskoj Ruske pravoslavne crkve.