Herceg Novi proslavio svog nebeskog pokrovitelja svetog Arhiđakona Stefana

Herceg Novi proslavio svog nebeskog pokrovitelja svetog Arhiđakona Stefana

Ime: 15.08.2017 Vl.Grigorije Crkva na Toploj slava Herceg-Novog; Opis: "15.08.2017_Vl.Grigorije_Crkva_na_Toploj_slava_Herceg-Novog". Objavljeno: 2017. Tip: audio/mpeg

Svetom arhijerejskom Liturgijom koju je služio episkop zahumsko – hercegovački i primorski Grigorije u crkvi Vaznesenja Hristovog na Toploj, na praznik prenosa moštiju svetog Arhiđakona Stefana, proslavljena je slava grada Herceg Novog. U prepunoj crkvi vladici su sasluživali brojni sveštenici i sveštenomonasi iz eparhije zahumsko – hercegovačke i mitropolije crnogorsko – primorske, a bili su prisutni i prvi čovjek Herceg Novog, Stevan Katić sa prvim potpresjednikom Milošem Konjevićem.

Na kraju Svete Liturgije, nakon rezanja slavskog kolača vladika Grigorije se u svojoj besjedi zahvalio svima koji su danas došli na svetu službu i istakao da je Herceg Novi stavljen pod zaštitu jednog od najdivnijih svetitelja crkve Božije, svetog Arhiđakona i Prvomučenika Stefana. Vladika je čestitao slavu predsjedniku Opštine i njegovim saradnicima poželevši im mnogo sreće u radu sa željom da i oni budu istinski obnovitelji Herceh Novog. Starješina hrama Svetog Spasa na Toploj i arhijerejski namjesnik Herceg Novski protojerej – stavrofor Radomir Nikčević zablagodario je vladici Grigoriju što je našao vremena i ljubavi da bude danas na ovoj velikoj proslavi. Otac Radomir je rekao da, blagodareći obostranoj bratskoj ljubavi među sveštenstvom eparhije zahumsko – hercegovačke i crnogorsko – primorske, vladika i njegovo sveštenstvo nikada ne mogu da budu gosti u Herceg Novom, već svoji na svome i među svojima.