прикупљена помоћ за манастир Високи Дечани и наш народ на КиМ

ХОК “Млади за Космет“ и Православно братство „Ђурђевац“ у још једној акцији за Косово и Метохију

Име: 20. 09. 2022-Danilo damjanovic; Опис: ХОК "Млади за Космет“ и Православно братство „Ђурђевац“ у још једној акцији за Косово и Метохију Тип: audio/mpeg

Представници Хуманитарног омладинског клуба “Млади за Космет” из Подгорице и Православног братства “Ђурђевац” из Будве приликом недавне посјете Косову и Метохији уручили су средства у износу од 15.350 евра, прикупљена током заједничке августовске акције за манастир Високи Дечани и наш народ на Косову и Метохији.

Млади за КосметЧланови ових организација, како је нашем Радију рекао члан „Младих за Космет“ Данило Дамјановић, разговарали су са игуманом манастира Високи Дечани Савом (Јањићем).

,,Свака нова посјета Косову и Метохији је као да први пут долазимо у те светиње. Људи са Космета су нама захвални из срца, али мислим да ми треба да будемо њима захвални јер су они ти који истрајавају и остају ту.“ – изјавио је Дамјановић у данашњем разговору.

Братство манастира Високи Дечани се захвалило донаторима на љубави и помоћи. “Свима Господ на добру да молитвама Св. Краља добром узврати. Ове организације годинама помажу наш народ и Цркву на КиМ”, написао је игуман дечански о. Сава (Јањић), на свом Твитер налогу.

Како су саопштили “Млади за Космет” на својој Фејсбук страници средства су расподијељена на следећи начин:

Манастир Високи Дечани (котао за гријање гостинског конака) – 5.000 евра;
Добротворна организација ,,Мајка девет Југовића“ (помоћ за четири социјално угрожене породице – покућство, дрва за огријев, замјена браварије) – 4.500 евра;
Слађан Ремиштар из села Бича код Клине (грађевински материјал за изградњу штале) – 2.500 евра;
Данило Сих из села Гораждевац (адаптација купатила) – 1200 евра;
Немања Гогић из Велике Хоче (куповина шпорета Алфа) – 600 евра;
Душан Поповић из села Гораждевац (једнократна новчана помоћ) – 500 евра;
Породица Синише Јовића, засеок Зебинце, Ново Брдо – 500 евра;
За сиромашне породице на Косову и Метохији 440 евра;
Манастир Бањска (10 литара маслиновог уља за сопствене потребе)  – 110 евра.

Овом приликом чланови организација “Млади за Космет” из Подгорице и “Ђурђевак” из Будве су посјетили манастир Бањска, манастир Грачаница, манастир Светог Димитрија у селу Сушица.

“На самом крају смо се поклонили чудотворној икони Красници у Пећкој патријаршији. Велико хвала свим приложницима који су помогли да се успјешно реализује још једна акција. Нема предаје!”,  поручили су из Хуманитарног омладинског клуба “Млади за Космет”.