Hor Mati Angeline

Hor Prepodobne mati Angeline Nikšiću darovao koncert povodom jubileja – 20 godina postojanja

Ime: 26. 10.2021- KONCERT NIKSICKOG HORA; Opis: Hor Prepodobne mati Angeline - koncert povodom jubileja 20 godina postojanja Tip: audio/mpeg

Povodom jubileja – 20 godina postojanja i rada crkvenog hora Prepodobne majke Angeline, pod dirigentskom palicom prof. Ane Bojić, u prepunoj sali Nikšićkog pozorišta, u nedjelju 24. oktobra 2021. upriličen je koncert ovog hora sa gostima.

Mitropolit NikšićVisokopreosvećenog Mitrolita crnogorsko-primorskog G. Joanikija, predstavnike Opštine Nikšić, sveštenstvo, monaštvo i građane, pozdravio je mr Miloš Nenezić, u ime Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Opštine Nikšić, koja je zajedno sa nikšićkom Crkvenom opštinom i JU Nikšićkim pozorištem organizator ovog događaja.

Sabranje je blagoslovio Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, koji je članovima hora i dirigentu Ani Bojić čestitao značajan jubilej, naglasivši da je u obnovi Episkopije budimljansko-nikšićke hor Prepodobne majke Angeline imao veoma značajnu ulogu.

Hor Mati Angeline 2„Zna ga narod cijele Eparhije, ali i čitava Crna Gora i mnogo šire, se čulo za ovaj hor koji je imao priliku da pjeva u drugim zemljama i u inostranstvu. Slava Bogu što je to tako, ali, najvažnije je što je ovaj hor uljepšavao crkvena bogosluženja u hramu Svetog Vasilija Ostroškog, živu crkvu tog svetog hrama za ovo proteklo vrijeme“, naveo je Mitropolit.

Prigodnu besjedu održao je Janko Milatović, prijatelj hora.

Hor Prepodobne mati Angeline priredio je zatim cjelovečernji koncert u kojem su napravili izbor duhovnih, svjetovnih, izvornih srprskih i ruskih, te dječjih kompozicija. Gost večeri bio je Radovan Sukonović na fruli.