Храм Св. Јована Крститеља у центру Пећи прославио храмовну славу

Храм Св. Јована Крститеља у центру Пећи прославио храмовну славу

Црква Светог Јована Крститеља у Пећи  свечано је прославила храмовну славу – празник Усековања главе Светог Јована Претече.

 

Свету литургију служио је отац Петар из Високих Дечана, уз саслужење пароха пећког оца Драгана Радовановића и пароха гораждевачког Ненада Нашпалића, бројног вјерног народа – повратника из Пећи, Истока и Клине, као и расељених Срби из Пећи. Посебна радост је било присуство дјеце, ђака и њихових наставника из Гораждевца.

Колач за ову годину принео је Милош Димитријевић.

“Драго ми је што је ова слава данас прослављена овде са верницима. Онако како треба у већем броју. Дошли су људи из различитих крајева који су расељени, велики број мојих пријатеља, захвалан сам им на томе што су дошли да прославимо славу која је свима нама значајна”, казао је г. Димитријевић за Радио Гораждевац.

Др Саво Радоњић, члан Црквене општине општине Пећ, родом из Пећи, казао је да већ 5-6 пута заредом долази на славу градске цркве у Пећи.

“И сваки пут је усхићење још веће. Може човек да прође цео свет, али кад дође у свој завичај зна да само ту припада”, рекао је Радоњић.

На обележавању храмовне славе био је присутан и градоначелник Пећи Газменд Мухаџери.