1

Хуманитарна акција „Божур за дјецу Ораховца“

Име: 01.01.2021 razgovor sa Nikolom Cicmil; Опис: Божур за дјецу Ораховца Тип: audio/mpeg

Хуманитарна акција „Божур за дјецу Ораховца“, коју су током септембра 2020. покренули чланови НВО „Пандурица“ из Никшића приведена је крају више него успјешним резултатима. Наиме, прикупљено је 14. 250 евра, продајом привезака који су креирани управо за ту прилику, а у акцију се путем добротворних донација, укључио велики број људи добре воље из Црне Горе, региона, широм Европе и свијета. 

Због актуелне епидемиолошке ситуације, чланови „Пандурице“ нијесу били у могућности да прикупљена средства лично уруче дјеци у Ораховцу, као што су то чинили претходне двије године, приликом посјете Метохији, када је слава манастира Високи Дечани.

Док ситуација не буде повољнија, акција ће и даље трајати. Од новчаног износа који су од срца приложили наши људи из свих крајева свијета, један дио ће бити уручен као поклон за Божићне празнике сваком дјетету у Ораховцу, док ће, са благословом Епископа рашко-призренског Г. Теодосија, преосталих око 10 хиљада ићи у фонд из којег ће се средства користити за изградњу сале за спортске активности и дружења, какав до сада дјеца у Ораховцу нијесу имали. Тај објекат ће, како с поносом наводе из НВО „Пандурица“ понијети име блаженопочившег Митрополита Амилохија, којег ће наш народ на Косову и Метохији, са великом љубављу, молитвом и захвалношћу памтити по посјетама и помоћи у најтежим тренуцима.

О „Божуру за дјецу Ораховца“ и другим активностима НВО „Пандурица“ са Николом Цицмил, координатором акције разговарала је Сенка Чоловић Шумић.