Narodne Kuhinje Kim

Humanitarna akcija za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji

Humanitarni omladinski klub „Mladi za Kosmet“ iz Podgorice počeo je akciju prikupljanja pomoći za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji i pozvao sve ljude dobre volje i plemenitog srca da u skladu sa mogućnostima daju svoj doprinos.

“Cilj nam je da tokom novembra i decembra prikupimo 5.000 evra, kako bi obezbijedili hranu za životinje na farmi, ali i brašno za svakodnevne potrebe. Budimo im na pomoći i pomozimo da naša braća i sestre na Kosovu i Metohiji ne budu gladni.”

Podsjećaju da narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji svakodnevno brinu o preko 2.000 socijalno najugroženijih ljudi kojima obezbijeđuju topao obrok:

“Prevazilazeći sve prepreke, kao što su nedavne poplave, ali i situacija sa pandemijom, trude se da budu podrška svakome kome je to neophodno. Sada kada im je potrebna pomoć, želimo da im uzvratimo za dobročinstvo”, kažu u svom pozivu “Mladi za Kosmet” i ističu da se narodna kuhinja, odnosno Dobrotvorna organizacija Eparhije raško-prizrenske ,,Majka devet Jugovića”, trudi da bude samoodrživa, što posebno dobija na značaju u vremenu kada su potrebe sve veće.

Sredstva se mogu uplatiti na sledeći način:

Žiro račun 510-93398-79 (CKB)

Paypal servis: hokmzk.paypal@gmail.com

Svrha uplate: Donacija