Otac Dalibor Milakovic

Илиндан прослављен у подгоричком Саборном храму Васкрсења Христовог

Име: 02.08.2018. o.Dalibor Milakovic Podgorica; Опис: Илиндан прослављен у подгоричком Саборном храму Васкрсења Христовог Тип: audio/mpeg

На празник Светог пророка Илије, 2. августа у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици служена је Света литургија којом је началствовао протојереј-ставрофор Далибор Милаковић уз саслужење протојереја Миладина Кнежевића, Бранка Вујачића и јереја Марка Обрадовића.

У пастирском слову протојереј-ставрофор Далибор Милаковић се осврнуо на дјелатну, постојану и тврду Божију вјеру и љубав Светог пророка Илије, коју је показивао кроз цијели свој живот, наводећи притом и знамење које се догодило још док је био беба у колијевци. Подсјетио је да је овај Божији угодник у народу прозван Громовник.

Отац Далибор се осврнуо и на значај дјелатне и постојане Божије вјере и у нашим животима. Будући да је, по његовим ријечима, бесмислено проповиједати Христа и говорити о вјери ако ми Бога и вјеру сами нашим животом не свједочимо, то јест самим нашим примјером.

Након надахнутог пастирског обраћања протојереја-ставрофора Далибора Милаковића, Светом причешћу је приступио и присајединио се вјерни народ у великом броју.