Otac Dalibor Milakovic

Ilindan proslavljen u podgoričkom Sabornom hramu Vaskrsenja Hristovog

Ime: 02.08.2018. o.Dalibor Milakovic Podgorica; Opis: Ilindan proslavljen u podgoričkom Sabornom hramu Vaskrsenja Hristovog Tip: audio/mpeg

Na praznik Svetog proroka Ilije, 2. avgusta u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici služena je Sveta liturgija kojom je načalstvovao protojerej-stavrofor Dalibor Milaković uz sasluženje protojereja Miladina Kneževića, Branka Vujačića i jereja Marka Obradovića.

U pastirskom slovu protojerej-stavrofor Dalibor Milaković se osvrnuo na djelatnu, postojanu i tvrdu Božiju vjeru i ljubav Svetog proroka Ilije, koju je pokazivao kroz cijeli svoj život, navodeći pritom i znamenje koje se dogodilo još dok je bio beba u kolijevci. Podsjetio je da je ovaj Božiji ugodnik u narodu prozvan Gromovnik.

Otac Dalibor se osvrnuo i na značaj djelatne i postojane Božije vjere i u našim životima. Budući da je, po njegovim riječima, besmisleno propovijedati Hrista i govoriti o vjeri ako mi Boga i vjeru sami našim životom ne svjedočimo, to jest samim našim primjerom.

Nakon nadahnutog pastirskog obraćanja protojereja-stavrofora Dalibora Milakovića, Svetom pričešću je pristupio i prisajedinio se vjerni narod u velikom broju.