Ивана Вановац

Ивана Вановац: Мјештани Бањске изоловани од остатка сјевера Косова од прије двије ноћи када је почео “прави мали рат“.

Име: 25. 09.2023-Ivana Vanovac; Опис: Мјештани Бањске изоловани од остатка сјевера Косова од прије двије ноћи када је почео "прави мали рат“. Тип: audio/mpeg

Сва три прилаза селу Бањска: из правца Звечана, Зубиног потока, и са магистралног пута Косовска Митровица- Лепосавић су и даље блокирана, а косовско тужилаштво је потврдило да је пронађено још једно беживотно тијело на километар и по од мјеста гдје се одиграо немили догађај у којем је страдало петоро лица, од којих је један косовски полицајац док остала лица нису идентификована казала је, између осталог Радију ,,Светигора“ предсједница Друштва новинара Косова и Метохије Ивана Вановац уредница Радија Косовске Митровице.

Ивана каже да су, услед великог невремена, мјештани Бањске остали без градске воде, док ни хљеб и основне животне намирнице мјештанима овог села нису допремљени.

Група поклоника који су се јуче, у тренутку упада наоружаних лица у манастир Бањску, затекли у овој светињи и даље нису успјели да крену својим кућама, док су држављани Македоније, који су били у локалном хотелу, отишли својим кућама.

,,Народ је овдје уморан потребан је огроман напор да пронађемо снаге да останемо и опстанемо овдје са својим породицама. Тудимо се да својој дјеци пренесемо праве вриједности.

Прекрстимо се и са надом и вјером у Бога чекамо ноћ овдје на Косову и Метохији“- каже Ивана Вановац.