Promocija Vračar

Izabrana dela Mitropolita Amfilohija predstavljena na Vračaru

Ime: 17. 05. 2019 Promocija djela Mitropolita Amfilohija Beograd; Opis: Izabrana dela Mitropolita Amfilohija predstavljena na Vračaru Tip: audio/mpeg

U kripti Hrama Svetog Save na Vračaru u četvrtak, 16. maja, predstavljena su izabrana dela Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija

Na promociji su govorili Mitropolit Porfirije, Episkop Joanikije, akademik Matija Bećković, prof. Milo Lompar i Želidrag Nikčević.

Kako je izvestio reporter Radija Slovo ljubve Marko Vesić, učesnici su istakli da je Mitropolit Amfilohije autonomni stvaralac koji je temeljima Svetih Otaca, prvenstveno Svetog Grigorija Palame, izgradio svoj profesorski, a zatim pastirski rad, njegova teološka misao je projekcija njegovog duhovnog stvaralaštva na osnovima Svetoga Pisma, Starog i Novog Zaveta, prožetog u njegovoj misiji u Crkvi, najpre kao episkopa banatskog, potom kao mitropolita crnogorsko-primorskog.

Promocija MitropolitVisokopreosvećeni Mitropolit Amfilohije se na kraju svečanosti zahvalio učesnicima i organizatorima.

Promociji u punoj kripti Svetosavskog hrama prisustvovalo je više arhijereja SPC sabranih na Svetom Saboru u Beogradu, zatim monaštvo i sveštenstvo iz više eparhija, akademici, profesori Bogoslovije i Bogoslovskog fakulteta u Beogradu, kao i drugih Univerziteta u Srbiji, književnici, predstavnici kulturnog života prestonice, zvanice i mnogobrojni verni narod.

Komplet izabranih dela Mitropolita Amfilohija, 30 naslova u 36 knjiga, u izdanju Izdavačko-informativne ustanove Mitropolije crnogorsko-primorske “Svetigora”, može se naći u svim knjižarama SPC.

Galerija fotografija-link