Промоција Врачар

Изабрана дела Митрополита Амфилохија представљена на Врачару

Име: 17. 05. 2019 Promocija djela Mitropolita Amfilohija Beograd; Опис: Изабрана дела Митрополита Амфилохија представљена на Врачару Тип: audio/mpeg

У крипти Храма Светог Саве на Врачару у четвртак, 16. маја, представљена су изабрана дела Митрополита црногорско-приморског Амфилохија

На промоцији су говорили Митрополит Порфирије, Епископ Јоаникије, академик Матија Бећковић, проф. Мило Ломпар и Желидраг Никчевић.

Како је известио репортер Радија Слово љубве Марко Весић, учесници су истакли да је Митрополит Амфилохије аутономни стваралац који је темељима Светих Отаца, првенствено Светог Григорија Паламе, изградио свој професорски, а затим пастирски рад, његова теолошка мисао је пројекција његовог духовног стваралаштва на основима Светога Писма, Старог и Новог Завета, прожетог у његовој мисији у Цркви, најпре као епископа банатског, потом као митрополита црногорско-приморског.

Промоција МитрополитВисокопреосвећени Митрополит Амфилохије се на крају свечаности захвалио учесницима и организаторима.

Промоцији у пуној крипти Светосавског храма присуствовало је више архијереја СПЦ сабраних на Светом Сабору у Београду, затим монаштво и свештенство из више епархија, академици, професори Богословије и Богословског факултета у Београду, као и других Универзитета у Србији, књижевници, представници културног живота престонице, званице и многобројни верни народ.

Комплет изабраних дела Митрополита Амфилохија, 30 наслова у 36 књига, у издању Издавачко-информативне установе Митрополије црногорско-приморске “Светигора”, може се наћи у свим књижарама СПЦ.

Галерија фотографија-линк