Rozaje

Отац Слободан Радојевић: “Останите кући и чувајте мир”

Име: 02. 09. 2020 otac slobodan radojevic; Опис: Останите кући и чувајте мир Тип: audio/mpeg

Отац Слободан Радојевић парох рожајски, у изјави коју је дао Радију ,,Светигора“ након синошњег тешког инцидента који се догодио испред цркве Ружице у Рожајама, позвао је вјернике наше Цркве, али и све грађане Црне Горе, да не насиједају на провокације и очајничке потезе власти којој је народ отказао повјерење, да сачувају мир и братску слогу и љубав.

Говорећи о инциденту који се догодио синоћ око 19 часова, када је на десетине Рожајаца присталица ДПС-а кренуло на ,,славље“, рожајски парох каже да су се они зауставили испред цркве и добацивали: ,,Попе изађи. Ово је наша држава. Мило је наш предсједник“, показујући прстима непримјерене псовке.

,,Тренутно нисам био кући већ у Беранама. Супруга је била сама и, уплашена, звала је мене и све које је познавала да регујемо и помогнемо. Чуо сам се са начелником полиције Рожаја који је рекао ,,да не треба да паничимо, да људи само славе са црногоским заставама, да су то већином дјеца и да им се управо ту покварио џип па су стали на тренутак“. Инсистирао сам да дођу како би спријечили већи инцидент, тако да су дошли и блокирали центар града и даљи пролазак присталица ДПС-а“- каже отац Слободан.

Након разговора оца Слободана са предсједником општине Рожаја, он је позвао начелника полиције и рекао му да ће, ако опет дође до инцидента, полицију сматрати одговорном за њега.

Такође је, током ноћи, изнад цркве и дуж магистрале нацртан графит са крстом са четири слова с.

,,На моје инсистирање опет је предсједник општине Хусовић позвао начелника полиције, на шта опет није било реакције. Нажалост иза свега овога стоје плаћени људи из криминалног миљеа. Рожаје је увијек било град мира и љубави што се показало и 1999. године. Надам се да ће моји суграђани схватити да иза свега овога стоји државна безбједност која покушава да, сада када су изгубили власт, изазове инциденте не само овдје него широм Црне Горе што свједоче и дешавања у Пљевљима. Овдје живе добри и поштени људи који схватају ко се крије иза овога, али полиција која је и даље у рукама режима мора да поступа по наређењу и ја их не кривим као ни начелника који мора да ради што му је наређено“- каже отац Слободан Радојевић.

Рожајски парох је позвао народ да не регује бурно, како би се ситуација смирила.

“Ми смо браћа и треба да наставимо да живимо заједно. Позивам још једном све своје суграђане и све грађане Црне Горе да не насиједају на провокације режима који на све начине покушава да очува неку своју лажну власт, у чему неће успјети јер је на нашој страни Бог љубави, Бог мира који је коначно донио и Црној Гори. Останите кући и чувајте мир“- поручује рожајски парох Слободан Радојевић.

Слободанкак Грдинић