Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić

Aleksa Bečić: Mitropolit Amfilohije je žarko želio pomirenje naroda u Crnoj Gori

Ime: 31.10.2020 Aleksa Becic intervju; Opis: Mitropolit Amfilohije je žarko želio pomirenje naroda u Crnoj Gori Tip: audio/mpeg

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić položio je danas vijenac na odru Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Povodom upokojenja Mitropolita crnogorsko-primorskog g. Amfilohija g. Bečić u izjavi za Radio Svetigoru kazao je da je Mitropolit bio čovjek sa kojim je imao brojne susrete, podijelio brojne lijepe trenutke i sa kojim je imao do srži prijateljski odnos:

„Tuguje danas cijela Crna Gora i ja lično za čovjekom koji sve što je stvorio podario je svom narodu“

Gospodin Bečić je iskoristio priliku da još jednom uputi iskreno saučešće episkopatu, sveštenstvu i vjernom narodu uz uvjerenje da naslednik Mitropolita Amfilohija neće imati toliko trnovit put kao što je i blaženopočivši Mitropolit imao i po kojem je zajedno sa svojim narodom dostojanstveno i pastirski koračao.

„Zato veliko hvala, vječno hvala Mitropolitu Amfilohiju i vječan mu mir i spokoj, a mi ćemo se na svakom mjestu i na svakom koraku truditu da pobjeđuju mir, sloga, ljubav, zajedništvo i da pobijedi pomirenje u Crnoj Gori jer sam siguran da bi on to žarko želio. Neka počiva u ovom svetom mjestu u ovom hramu koje je jedno od najvećih dostignuća njegovog predanog i posvećenog rada i djelovanja u našoj zajedničkoj domovini Crnoj Gori“, kazao je Aleksa Bečić.

On je na kraju izjave dodao da očekuje u narednim nedeljama i mjesecima da se proces demokratizacije u Crnoj Gori nastavi svojim tokom kao i rješavanje problema diskriminatornog zakona o slobodi vjeroispovjesti što i očekuju građani koji su to iskazali na nedavno održanim parlamentarnim izborima.