1

Јелена Петковић

Јелена Петковић из УНС: “Рушење спомен плоче убијеним новинарима Славују и Перенићу је серијски вандализам“

Име: 08.02.2019 Jelena Petkovic UNS istraga o ubijenim novinarima; Опис: "08.02.2019_Jelena Petkovic_UNS istraga o ubijenim novinarima". Тип: audio/mpeg

Плоча постављена на мјесту где су 1998. године отети новинари Ђуро Славуј и Ранко Перенић, на путу између Велике Хоче и манастира Зочиште, порушена је и однијета седми пут за последњих шест година, а полиција је по први пут ухватила починиоца.

 

Већ 20 година породице и Удружење новинара Србије покушавају да сазнају неке нове информације о 15 убијених и несталих новинара на КиМ. Удружење је 2016. године почело истраживање о томе шта се десило са истрагама, али међународне институције не само да немају одговоре, већ не поседују ни адекватну документацију.

О томе смо разговарали са новинарем истраживачем Јеленом Петковић из Удружења новинара Србије  која ради на истрази о убијеним и киднапованим новинара на Косову и Метохији.

Јелена, која је истраживала нестанак новинара Славуја и Перенића, открива нам до каквих података су дошли, када је у питању њихов, као и када је у питању нестанак још 15 новинара, и да ли је ово истраживање дало неки помак ка расвјетљавању судбине наших колега.