беране 2

Јеромонах Евстатије: “У Беранама и вечерас бројно, мирно и достојанствено на литији“

Име: 06. 02. 2020 Otac Evstatije Litija Berane; Опис: У Беранама и вечерас бројно, мирно и достојанствено на литији Тип: audio/mpeg

По јако хладном времену вјерни народ Берана и вечерас је још једном показао да је упоран у одбрани својих светиња, а број учесника и вечерас се кретао око 20.000 вјерника, као што је то постало и уобичајено, казао је за Радио “Светигору“ јеромонах Евстатије сабрат манастира Ђурђеви Ступови.

беранеОтац Евстатије додаје да у Беранама кажу да једино ко не може да хода остане кући четвртком и недјељом.

Отац Евстатије је рекао да ће скуп у недјељу 9. фебруара бити још већи јер ће из свих околних села вјерни народ литијски кренути према храму светог Симеона Мироточивог, који се гради у центру Берана, одакле ће се литијски вход упутити на Молебан Пресветој Богородици који ће бити служен у манастиру Ђурђеви Ступови.

Вјерници једва чекају четвртак или недјељу да се заједно окупимо око манастира, да се видимо, помолимо Богу и подигнено глас против ове велике неправде која се чини Српској православној цркви у Црној Гори“ каже отац Евстатије додајући да је величанственост беранских литија тешко исказати ријечима, да се оне могу само видјети и доживјети.