jerusalim-od-zlata-radio-svetigora

Јерусалим од злата CCCLVIII

Име: 09.08.2020 br. 358.Emisija Jerusalim od zlata Mucenici Prebilovacki; Опис: "09.08.2020_br. 358.Emisija_Jerusalim_od_zlata_Mucenici_Prebilovacki". Тип: audio/mpeg

Поводом прослављања Светих новомученика пребиловачких и доњохерцеговачких (06. августа), у првом дијелу емисије слушамо како је протекло сабрање ове године у Пребиловцима гдје је Свету Архијерејску Литургију служио епископ дизелдорфски и цијеле Њемачке Григорије, уз саслужење владике захумско-херцеговачког Димитрија и умировљеног владике Атанасија и свештенства Епархије захумско-херцеговачке. 

У другом дијелу емитујемо тонски запис из архиве Блаженопочившег Патријарха Павле из 1991. године када је и саграђен храм у Пребиловцима, а он је тада поручио да је пред Богом човјек увјек жив, а нечовјек пред Њим мртав и на земљи, а у трећем дијелу емисије емитујемо дио из документарног филма Здравка Шотре „Ево наше деце“ о страдању Срба 1941. године у Херцеговини.

Материјал за овај филм је настао на основу снимљених материјала приликом вађења костију из херцеговачких јама и свједочанстава преживјелих усташког покоља у Другом свјетском рату.