Kapija

Kapija crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Martinovićima kod Gusinja vraćena na svoje mjesto i na nju postavljen krst

Ime: 26.08.2020 otac Bojan Radunovic; Opis: Kapija crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Martinovićima kod Gusinja vraćena na svoje mjesto Tip: audio/mpeg

Na odanije Preobraženja u srijedu 26. avgusta 2020. godine Svetu liturgiju u razorenom hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Martinovića kod Gusinja služili su sveštenici Miloš Cicmil paroh beranski i Bojan Radunović nadležni paroh. Za pjevnicom je pojao bivši ofici Vojske Crne Gore Radule Živaljević, jedan od potpisnika podrške našj Crkvi u borbi za odbranu svetinja u Crnoj Gori.

Ovom prilikom na svoje mjesto je vraćena kapija koja je ukradena i naknadno pronađena u rijeci Ljuči, a sveštenici su osveštali i postavili krst na nju.

Sveto bogosluženje proteklo je uz više incidenata koje su prijetnjama i nedoličnim ponašanjem izazvali lokalni Albanci o čemu su sveštenici obavijestili policiju.
Otac Bojan se pomolio za mir i bratsku slogu svih ljudi pa i onih koji sve češće prijete i izazivaju sukobe prilikom okupljanja pravoslavnih vjernika oko svoje Svetinje.

Podsjećamo da je kapija sa crkvišta Svetog Vasilija Ostroškog u Martinovićima kod Gusinja, koja je 13. jula otuđena, 27. jula je pronađena i izvađena iz rijeke Ljuče.