Mitropolit Amfilohije

Катедра: Блаженопочивши Митрополит црногорско-приморски Амфилохије- “Овај род се изгони само постом и молитвом”

Име: 27.11.2020. - Katedra - Mitropolit Amfilohije Cikago Nova Gracanica; Опис: "27.11.2020. - Katedra - Mitropolit_Amfilohije_Cikago_Nova_Gracanica". Тип: audio/mpeg

Уважени слушаоци Радио Светигоре, драга браћо и сестре, у вечерашњој Катедри емитујемо предавање блаженопочившег Архиепископа цетињског Митрополита црногорско-приморског г. Г. Амфилохија, које је одржао 18. децембра 2011. године у Цркви Нова Грачаница у Чикагу.

У свом предавању блаженопочивши Митрополит г. Амфилохије је говорио о етосу молитве и поста и њиховој улози у животу Цркве.

После Митрополитовог предавања у манастирској је сали одржана и промоција новог четворокњижја Митрополита Амфилохија о најновијем страдању на Косову и Метохији “Поменик новог косовског распећа“.

На промоцији су говорили: протојереј-ставрофор Милорад Лончар секретар Епархије Новограчаничко-средњезападноамеричке, протојереј-ставрофор Радомир Никчевић шеф Кабинета Митрополита Амфилохија директор ИИУ “Светигора” и др Срђа Трифковић политички аналитичар из Чикага. Програм је водио Милорад Раваси директор Српског радија Чикаго, а учествовао је и познати народни гуслар из Црне Горе Бошко Вујачић.