Mitropolit Amfilohije

Katedra: Blaženopočivši Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije- “Ovaj rod se izgoni samo postom i molitvom”

Ime: 27.11.2020. - Katedra - Mitropolit Amfilohije Cikago Nova Gracanica; Opis: "27.11.2020. - Katedra - Mitropolit_Amfilohije_Cikago_Nova_Gracanica". Tip: audio/mpeg

Uvaženi slušaoci Radio Svetigore, draga braćo i sestre, u večerašnjoj Katedri emitujemo predavanje blaženopočivšeg Arhiepiskopa cetinjskog Mitropolita crnogorsko-primorskog g. G. Amfilohija, koje je održao 18. decembra 2011. godine u Crkvi Nova Gračanica u Čikagu.

U svom predavanju blaženopočivši Mitropolit g. Amfilohije je govorio o etosu molitve i posta i njihovoj ulozi u životu Crkve.

Posle Mitropolitovog predavanja u manastirskoj je sali održana i promocija novog četvoroknjižja Mitropolita Amfilohija o najnovijem stradanju na Kosovu i Metohiji “Pomenik novog kosovskog raspeća“.

Na promociji su govorili: protojerej-stavrofor Milorad Lončar sekretar Eparhije Novogračaničko-srednjezapadnoameričke, protojerej-stavrofor Radomir Nikčević šef Kabineta Mitropolita Amfilohija direktor IIU “Svetigora” i dr Srđa Trifković politički analitičar iz Čikaga. Program je vodio Milorad Ravasi direktor Srpskog radija Čikago, a učestvovao je i poznati narodni guslar iz Crne Gore Boško Vujačić.