Protojerej stavrofor Gojko Perović

Protojerej-stavrofor Gojko Perović

Katedra: Protojerej-stavrofor Gojko Perović- “Obrazovanje u Gospodu”

Ime: 09.03.2018 KATEDRA o.Gojko Perovic OBRAZOVANJE U GOSPODU; Opis: Protojerej-stavrofor Gojko Perović- "Obrazovanje u Gospodu" Tip: audio/mpeg

Predavanje Protojereja-stavrofora Gojka Perovića Rektora Cetinjske bogoslovije na temu “Obrazovanje u Gospodu” koje je održao 3. marta 2018. godine u zgradi Akademije znanja Univerzitetskog centra u Budvi.

Predavanjem oca Gojka otvoren je ciklus duhovnih predavanja koja će se po prvi put u toku Vaskršnjeg posta, svake subote održavati u zgradi Akademija znanja univerzitetskog centra u Budvi.

Predavanja je ispred Arhijerejskog namjesništva Budvanskog otvorio protojerej Dragoslav Rakić paroh paštrovski i sekretar Katihetskog odbora.

Otac Gojko je u predavanju istakao: ,,Crkva o obrazovanju može dosta da kaže ali za osnov moramo znati da se još od antičkog vremena u svim školama učilo o Bogu. Današnje školstvo kada je pitanje vjeronauke u školama negoduje učenje o Bogu jer se po njima u školama uči samo racionalno znanje. A da ih pitamo ko je udario temelje svim učenjima, to su bili stari Grci koji su svi redom vjerovali u Boga, recimo čuvena Platonova akademija koja je temelj svih univerziteta Evropskih. Po principima Aristotelove i Platonove nauke ustanovljena je cjelokupna moderna evropska misao“.