O.jovan Milanovic

Protojerej mr Jovan Milanović

Katedra: Protoprezviter mr Jovan Milanović- Sveti Grigorije Palama – učitelj molitve

Ime: 10.03.2018 o.Jovan Milanovic O SVETOM GRIGORIJU PALAMI; Opis: Predavanje na temu: Sveti Grigorije Palama – učitelj molitve Tip: audio/mpeg

U srijedu, 07. marta 2018. godine, u svečanoj sali SKD-a Prosvjeta, u okviru Velikoposnog ciklusa predavanja koji organizuje Crkvena opština Zagreb sa blagoslovom Mitropolita zagrebačko-ljubljanskog dr Porfirija, visokoprečasni protoprezviter mr Jovan Milanović, profesor u Bogosloviji Svetog Arsenija Sremca i starešina katedralnog hrama u Sremskim Karlovcima, održao je veoma zapaženo predavanje na temu: „Sveti Grigorije Palama – učitelj molitve“.

Govoreći o životu i učenju svetog i bogonosnog oca našeg Grigorija Palame, Arhiepiskopa solunskog i velikog bogoslova Crkve, otac Jovan je veoma lepo i uspešno izložio svima sabranim osnovne pojmove i učenje svetog Grigorija o molitvi. Otac Jovan je tokom svog izlaganja naglasio da je Sveti Grigorije Palama „u svom bogoslovskom opusu naročitu pažnju posvetio upravo molitvi, i da je isticao da je najvažnije iskustvo koje se čoveku daje jeste iskustvo molitve. Za njega je molitva potpuno predavanje celoga čovekovog bića Bogu i ulazak u dijalog sa Bogom“.

Posle završenog izlaganja usledila je diskusija tokom koje su prisutni postavljali svoja pitanja.

Na tonskom zapisu predavanja blagodarimo internet sajtu Mitropolije Zagrebačko-ljubljanske.