Владика Атанасије и Косово и Метохија

 Катедра: “Владика Атанасије и Косово и Метохија”

Име: 28.02.2022-Katedra- Vladika Atanasije i KiM-otac Sava- otac Radivoj-Zivojin Rakocevic; Опис: Владика Атанасије и Косово и Метохија Тип: audio/mpeg

Уважени слушаоци Радио Светигоре, драга браћо и сестре, у вечерашњем издању серијала „Катедра“, вашој пажњи и љубави препоручујемо да чујете предавања са друге вечери посвећене блаженопочившем владици Атанасију Јевтићу, поводом прве годишњице његовог упокојења, на тему “Владика Атанасије и Косово и Метохија”.

Говорили су игуман дечански архимандрит Сава Јањић, протопрезвитер-ставрофор Радивоје Панић и мр Живојин Ракочевић, а др Милош Ковић је своје свједочење о Владики Атанасију изнио путем видео снимка.

Своја свједочанства о блаженопочившем Епископу Атанасију, такође путем видео снимака, емитованих непосредно пред поменути разговор, изнијели су и Митрополит месогејски и лавродикијски Николај (Хадџиниколау) и Архимандрит Јефрем, игуман Свештене обитељи Манастира Ватопед.

Разговор на тему “Владика Атанасије у Херцеговини” је одржан у позоришној сали Културног центра у Требињу у четвртак 24. фебруара 2022. године.

мр Александар Вујовић,
уредник Катихетског програма Радио Светигоре
и професор Богословије Светог Петра Цетињског