Saborni hram Podgorica

Kolo srpskih sestara Svetog Marka iz Podgorice poziva da učestvujemo u akciji prikupljanja knjiga za osnovce

Ime: 19. 08. 2019. OLGA STOJANOVIC; Opis: Akcija prikupljanja knjiga za osnovce Tip: audio/mpeg

Predsjednik Kola srpskih sestara Svetog Marka iz Podgorice Olga- Olja Stojanović poziva da učestvujemo u akciji prikupljanja knjiga za osnovce

Kolo Srpskih sestra „Sveti Marko“ iz Podgorice počelo je akciju prikupljanja korišćenih knjiga za sve razrede osnovne škole koje će biti poklonjene djeci korisnika Narodne kuhinje, kao i drugoj kojoj je ovaj vid pomoći potreban, rekla je, u razgovoru za naš Radio predsjednica ovog Kola Olga-Olja Stojanović.

Akcija će trajati do 27. avgusta, a iz Kola očekuju da će naići na podršku roditelja i njihove djece, da pomognu opremanje đaka za narednu školsku godinu koji nemaju mogućnost da kupe nove knjige.

Sređeni kompleti knjiga mogu se ostaviti na Hramu Hristovog Vaskrsenja (prostorije Čovjekoljublja, prodavnici peciva i kolača, kod stražara), kod crkvenjaka u crkvama Sv. Đorđa pod Goricom, Sv. Dimitrije na Kruševcu i Crkvi u Momišićima ili na drugoj lokaciji po dogovoru na brojeve telefona: 067 209 938 i 067 989 824.

Svi zainteresovani će moći da podignu knjige 25, 28. avgusta i 01. septembra.

Sa g-đom Stojanović razgovarali smo i o ostalim planovima i akcijama ove organizacije. Olga, koja je predsjednik upravnog odbora Folklornog ansambla “Đurđevdansko kolo“ pozvala je i nove članove da se prijave.